petak, 17. travnja 2015.

Quick-Start Guide to Akupunktura


Quick-Start Guide to Akupunktura :

Quick-Start Guide to Akupunktura


Korištenje igle prilagoditi tjelesne funkcije na optimalnoj razini je princip iza akupunkture. Obje stare kineske i suvremene zapadne medicine su koristili ovu tehniku ​​za ublažavanje mnogih koji pate od kroničnih bolesti. Zadirkuje je relativno sigurna, korisna strategija tretmana koji se mogu koristiti za smanjenje boli, poboljšanje ozdravljenja, te povećati opće blagostanje. No, točno kako se taj postupak obavlja i kakva naknada može se dobiti?

Postupak za igle punkcija

Postoje dvije široke kategorije akupunktura praksi danas, tradicionalne kineske medicine (TCM) i medicinske akupunkture. Oba imaju svoje zasluge, tako da je izbor pojedinca. Odluka za većinu ljudi ovisi o kojoj filozofija apelira više njih, a koji je tehnika ima najmanje strah.

U TCM, praktičari u skladu s konceptom Qi, ili protok energije, a meridijani u kojima oni putuju. Oni koriste duže igle i stavite ih dublje kako bi se došlo do akupunkturne točke. Moderna znanost je pronašla malo dokaza da se dokaže postojanje tih energetskih kanala, ali to je tehnika koja je uspješno koristi već tisućama godina.

U medicinske akupunkture, praktikanti su diplomirali zapadnim medicinskim fakultetima. Njihova primjena igala ne temelji se na tradicionalnim akupunkturnim točkama, ali s anatomskim podataka. Ove acupuncturists koristiti kraće igle i ubacivanje su plići. Oni također imaju tendenciju da koriste manje igle i ostaviti ih umetnut u kraćim vremenskim razdobljima. Sljedbenici TKM da je to zali-down verzija pravu stvar. Ipak, mnogi pacijenti su osjetili olakšanje od simptoma kroz ovu metodu.

Uvjeti za punkcija prijave

Postoji širok i dugačak popis bolesti koje se mogu liječiti akupunkturom. Uvjeti trčanje skala od astme do zatvora, anksioznost mršavljenja. Većina TCM liječnici vjeruju da je bilo zdravstveno stanje proizlazi iz neravnoteže u Qi toka, stoga pogodni za igla terapija. Zapadni acupuncturists imaju tendenciju da imaju više ograničen popis indikacije, od kojih je najčešći nesumnjivo kontrola boli.

Kontrola boli je najviše dobro istražena od svih indikacije za akupunkture. Tu je definitivno koristan učinak za većinu pacijenata koji koriste ovu metodu. Migrene, predmenstrualni sindrom, artritis, sindrom karpalnog tunela, i neuralgije su samo neki od primjera. Teorija iza njegove učinkovitosti je također medicinski prihvaćena i dobro istražena, nazvao vrata-kontrolni teorija boli. On navodi da su igle može stimulirati živce, tako da blokira impulse boli aktivira.

Očekivani ubod sjednica rezultat

Važno je naglasiti da je akupunktura se koristi samo na vrhu postojeće medicinske terapije. Ni u jednom trenutku trebali pacijent prekine lijekove ili ignorirati medicinske upute u korist igle puknuća. Nakon prolazi igla probijanje režim, izabrani liječnik može napraviti procjenu s obzirom da smanjuje ovisnost o drugim terapijama.

Naravno akupunktura terapije će trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. To ovisi o složenosti određenog zdravstvenog stanja. Rezultati također se razlikuju, tako da je važno imati iskren razgovor s acupuncturist vezi očekivanih rezultata i njihov vremenski okvir. Općenito, pacijent će se početi osjećati pozitivne učinke nakon tri ili četiri sjednice. Pojedini specifični uvjeti će zapravo dobiti malo lošije prije poboljšanju tako imajući informirani je ključ.

Akupunktura


U modernoj medicini, korištenje tradicionalnih tehnika sa dokazanim rezultatima postala općeprihvaćenom praksom. Akupunktura je dokazala svoju vrijednost i opet. Suvremene smjernice praksi bi to učinkovito, ponovljiv, i sigurno. To je dar ozdravljenja obrazac drevnih mudraca koji ima potencijal da donese olakšanje milijunima ljudi.

0 komentari:

Objavi komentar