utorak, 21. travnja 2015.

Akupunktura i autizam



Akupunktura i autizam




Akupunktura
Istraživanja su pokazala da postoji povećanje broja djece koja su dijagnosticiran autizam. Do sada, liječnici još nisu pronašli lijek za ovu bolest koja je razlog zašto neki roditelji žele eksperimentirati s alternativnim oblicima liječenja, a jedan primjer je akupunktura.


Akupunktura je holistički pristup u liječenju i prevenciji određenih bolesti. Njegov glavni alat vrlo tanke igle koje se umeću na ciljanim mjestima u tijelu. Tijelo ima oko 400 njih povezani kroz sustav poznat kao meridijana ili puteva. Nakon što su to stimulira, to su trebali stvoriti ravnotežu u tijelu.


Autizam Autizam s druge strane je poremećaj mozga koji je dugoročno. Ova bolest karakterizira deficita u jeziku, socijalne komunikacije i spoznaje. Djeca koja su s dijagnozom ove bolesti mogu također patiti od sporednih problema, kao što su agresija, razdražljivost, stereotipa, hiperaktivnost, negativizam, hlapljivih emocija, izljeve ljutnje, kratke raspone pažnje i opsesivno-kompulzivnog ponašanja.


Preliminarne studije su pokazale da akupunktura može pružiti značajno olakšanje koje djece oboljele od autizma. Iako je teško u početku, vjeruje se da je to korisno na duže staze. To je zato što, dok konvencionalna terapija i liječenje zahtijeva da dijete ostane i dalje, akupunktura ne. Neki kažu da je brzi ubod na vitalne točke u tijelu.


Skupina djece u SAD-u sudjelovao u testu kako bi vidjeli koliko je učinkovit akupunktura je među djecom. Postoje 22 ispitanika, a svaki od njih je dobila tretman jednom svaki drugi dan za četiri mjeseca.


Nakon obrade 20 od 22 ispitanika pokazala je znatan napredak. Zapravo 2 od njih cerebralne protok krvi. Jedina stvar koja nije mijenjao prije liječenja i poslije je protok krvi između lijeve i desne mozga kao što je pokazao kako nema razlike.


Osim tradicionalne akupunkture za pomoć djeci s autizmom, preliminarna studija u Hong Kongu se pokušava vidjeti ako jezik akupunktura može proizvesti bolje rezultate.


Rezultati su pokazali da je od 30 ispitanika u testu, većina je pokazala funkcionalno poboljšanje različitim stupnjevima, ovisno o dobi i težini njihovih invaliditetom. Neki poboljšanje bio vidljiv u roku od nekoliko TAC sjednicama, pogotovo za slinjenje, spazma (škarama ili prstima), ataksija, i lošeg stanja u šetnju. Funkcionalna je zabilježeno poboljšanje nakon jednog do dva kolegija iz TAC. Većina djece tolerira TAC dobro, samo povremeno boli i manje krvarenje u nekih bolesnika.


Razlog zašto je jezik akupunktura je eksperimentirao s, jer postoji veza između jezika i srca kroz meridijane koji se šire na sve organe u tijelu. Smatra se da su točke na jezik može utjecati na stanje ostalih organa time daje olakšanje za onog koji pati od autizma.


No, mnogi vjeruju da akupunktura sama ne može pomoći autizam bolnicima. Ona mora biti u kombinaciji s drugim stvarima kao što su održavanje određene prehrane koji će vam pomoći poboljšati svoje raspoloženje i komunikacijske škole. Iako je to samo kratkoročno, to je bolje nego ništa dok se ne pronađe lijek.


Kada će se naći lijek? Samo vrijeme može reći kako postoji mnogo drugih pitanja koja treba odgovoriti kako bi liječnici i dalje razumjeti neurološke teškoće. Liječnici koji provode istraživanja vjeruje da je interdisciplinarni pristup je potreban s obzirom da akupunktura je pokazala pozitivne rezultate u pomaganju djeci s autizmom.


0 komentari:

Objavi komentar